
Restauracja Gazdowo Kuźnia
…czyli kulinarna podróż w czasie
Restauracja Gazdowo Kuźnia znajduje się w jednym z najstarszych, drewnianych budynków w Zakopanem (1891 rok). Historycznie mieścił się tutaj pierwszy w mieście hotel „Pod Giewontem”. Ciekawostkę stanowi fakt, że sale restauracyjne tegoż hotelu zajmowały te same pomieszczenia w których znajduje się obecnie restauracja „Gazdowo Kuźnia”.
Dzisiejsze stylowe wnętrze nawiązuje do bogatej tradycji góralskiej. Niewątpliwą atrakcją „Gazdowej Kuźni” jest wyśmienita kuchnia oparta na niepowtarzalnych recepturach miejscowych gaździn oraz wiekowej tradycji kuchni staropolskiej.
Specjalnością tutejszej kuchni jest serwowana na wiele sposobów jagnięcina. W szczególności polecić można giczkę która wraz z serwowanym piwem Grimbergen współtworzy doskonałe połączanie. Oprócz tego można spróbować pysznej golonki, żeberek, domowych pierogów oraz wielu innych podhalańskich przysmaków. W chłodnieje dni restauracja poleca rozgrzewające grzańce, herbatę po góralsku oraz tradycyjne nalewki i wiele innych specjałów.
Zapraszamy do Restauracji „Gazdowo Kuźnia”
Nasze rekomendacje
Restauracja „Gazdowo Kuźnia”
Specjały Gazdowej Kuźni